Tre till klara för Umeå BSKT

Efter klartecknen för coach Jesper Gustavsson och etablerade ligaspelaren Egal Saleman har Umeå BSKT nu klart med ytterligare tre spelare till den 15-mannatrupp som ska byggas upp inför ligapremiären.

De tre som nu fått sina kontrakt klara och ska vara med och försöka slåss om framtida speltid är alla Umeå-fostrade spelare:

– Det är roligt att se att killar som växt upp i stan och spelat med KFUM Umeå sedan unga år är redo att anta utmaningen, säger Umeå BSKT:s sportchef Christoffer Lundström.

Jesper Hallberg, 198 cm, lovande junior (född 95), som snittade 7,7 returer och 7,6 poäng som forward i division 1 med BG Luleå.

– En lovande spelare som har storlek, kan skjuta och har bra teknik. Grundförutsättningarna finns för att han ska kunna spela i ligan, sedan har han förstås saker att jobba på för att nå nästa nivå, säger Christoffer Lundström.

David Jallow, 197 cm (född 93) guard. Inhoppare i Superettan förra säsongen..

– En talang som fortsätter att utvecklas, kan på sikt bli en produktiv ligaspelare, säger Lundström.

Magnus Haney, 185 cm (född 90) guard. Inhopppare i Superettan förra säsongen.

– Har vuxit ut till en ledare i truppen och gör stor nytta inom laget. Får såklart kämpa för speltid i ligan den här första säsongen, lyder Lundströms kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.