Redo för guldförsvar

Northland Basket har nu i princip klart med den trupp som ska försvara SM-guldet på damsidan.

Senaste nyförvärvet med klart kontrakt är guarden Matea Tavic, 22, från Bosnien. Hon kommer närmast från tjeckiska Lokomotiva  (snittade 13 poäng förra säsongen).

– Med Matea får vi ett energiknippe som förutom ett riktigt bra försvar ofta river ner applåder för spektakulära passningar och poäng samt en uppoffrande spelstil där laget alltid sätts främst, säger coach Jens Tillman till klubbens hemsida.

Helt klart är även att Tina Trebec återvänder (hon kör rehab efter den knäskada hon drabbades av under slutspelet i våras och beräknas landa i Luleå i november).

Noterbart är att Trebec, liksom hemvändaren Josefin Vesterberg skrivit på tvåårskontrakt.

Jens Tillmans trupp ser då ut så här:

Guarder: Miah-Marie Langlois (ny), Matea Tavic (ny), Katie Bussey, och Emma Eriksson.

Forwards: Allis Nyström, Josefin Vesterberg (ny), Anna Barthold och Cleo Forsman-Goga.

Center: Tina Trebec.

Talanger på utvecklingskontrakt: Amanda Kantzy, Nathalie Lindén, Moa Lundqvist, Olivia Lindgren, och Sofia Hägg.

Bloggens kommentar: Ser bra ut på pappret, men finns frågetecken då Allis Nyström dras med skadeproblem, Tina Trebec ska komma tillbaka efter knäskada och noterbart är att Cleo Forsman-Goga ännu ej har något skriftligt avtal, hon jobbar med rehab av knäet. Tidigast i spel efter nyår. Kan med andra ord finnas utrymme att fylla på truppen i januari.

Northland kan dock lugnt jobba för att ha laget på topp till vårens SM-slutspel, det är bara fokus på inhemska ligan säsongen 2014/2015. Målet är därefter att ta sig ut i Europa 2015/2016.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.