”Lång, stor och smart”

Så har slovakiska landslagscentern Dia Lukacovicova gjort klart med förlängt kontrakt i Umeå. Hon ger sig på ytterligare en säsong med Udominate Basket.

”Dia” blev som bekant fotskadad i oktober och missade större delen av förra säsongen.

– Jag är jätteglad att hon vill stanna, ett bevis på att vi gjort rätt som tagit hand om henne under skadeperioden.

– Dia är lång, stor och smart. En bra kombination. Precis sådana spelare vi kommer att behöva i EuroCup, säger coach Micke Blomqvist.

– Det är flera saker som spelar in i mitt beslut att förlänga med klubben. Jag hade mina tvivel innan jag först kom till Umeå, men måste säga att jag på alla punkter blivit glatt överraskad. Både vad gäller klubben och staden. I Umeå finns massor av unga trevliga människor, fina restauranger, många ställen att gå till och inte minst – världens bästa grannar, säger Dia till Bloggen.

– Basketmässigt får vi nu chansen att visa upp klubben även i Europa. Där stöter vi på riktigt bra lag som Villenuevue och Györ som hade en del problem förra säsongen, men de har kvalitet.  Viktigast är dock vår egen förberedelse som kräver mycket hårt jobb. Målsättningar får vi prata om när hela truppen är komplett och samlad i Umeå i augusti, säger Dia Lukacovicova.

En längre intervju (Plus) med Dia finns här

Udominate Basket har därmed fem klara kontrakt:

Dia Lukacovicova, Pam Blomberg, Ash Brown, Jenny Aronsson och Rebecca Ludvigsson.

De närmaste veckorna ska det fyllas på med såväl förlängningar som nyförvärv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.