Agnes om smärtan

– Det gör så djäkla ont i dag. 

Udominates lagkapten Agnes Nordström står vid sidan av lagets sena tisdagsträning när hon berättar om skadan som kan ha förstört hela säsongen.

– Det är en skitskada. Jag spelade försvar och var beredd på att 08-spelaren skulle slå en vanlig passning, men då drog hon på värsta bombhårda passningen och då for hennes hand in mellan mina fingrar och jag hörde hur det lät som att att ben gick av. Förstod direkt att det var något allvarligt och var tvungen att gå direkt ut hallen för jag höll på att svimma.

Det brutna är ett ben i handen, i förlängningen av ringfingret. Två skruvar och gips blev första åtgärden hos handkirurgen.

– Första läkaren jag träffade sade två, tre månader. Nu verkar det lite bättre. jag ska ha gipset i tio dagar, sedan får vi se hur det artar sig. Själva benet ska kunna vara läkt på fyra veckor. Men sedan är det svårt att veta när jag kan börja träna med boll och när jag kan spela matcher igen, säger Agnes.

För dagen är det ett jättestort frågetecken om Udominates lagkapten kan vara tillbaka någon gång i slutspelet eller om hela säsongen är körd.

– Jag har varit så laddad för matchen borta mot Northland den 11 mars. Det är såå surt att inte få vara med, säger Agnes med syftning på Damligans grundseriefinal uppe i Luleå.

– Jag får hoppas på att det blir ett långt slutspel ända till fem SM-finaler, det är ju över två månader kan hålla på ända till 4 maj…

Bilden: Agnes Nordström med gipset.

Foto: Peter Hegethorn

Mer läsning:

Riskerar att missa guldjakt (Plus)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.