Slog Umeå – tog titeln

I avgörande finalen i EuroCup visade franska Villeneuve vad publiken i Umeå redan visste – att det är ett väldigt kompetent basketlag. Laget som var uppe i semifinal förra säsongen gick nu hela vägen genom att på bortaplan inför 6.500 åskådare krossa belgiska Castos Braine med 73-53!

Noterbart där att en av de domare som var uttagna att döma i finalen var svenska Åsa Jernmo.

– Våra mål var att kontrollera finalkänslorna och trycket från publiken, plus att hålla Braine under 60 poäng för att ha en chans att vinna titeln. Vi spelade mycket bra försvar och klarade av det, säger Villeneuves coach Fred Dusart till fiba.com

Udominate Basket stötte på Villeneuve redan i gruppspelet i EuroCup.

Matcher är olika, javisst, men Bloggen kan inte låta bli att påminna om resultatet från mötet i Umeå – som Villenueve vann med 75-53.

En sak är i alla fall säker. Udominate, som under sin första säsong i Europa-cupen tog sig till åttondelsfinal, vet nu vilken nivå som krävs för att ta sig ännu längre…

Fakta finalen EuroCup

Castors Braine-Villeneuve  53-73

Villeneuve, Lille, mästare med totalt 137-121.

Perioder: 11-21, 20-15, 5-20, 17-17.

Poäng Villeneuve: Mahoney 17, Wauters 13, Gomis 10, Sacko 9, Bremont 8, Robert 7, Kamba 5, Amant 4.

Castors Braine: Trahan 21, Capréaux 13, Mestdagh 9, Anderson 5, Steinberg 4, Ammeand 1.

Till sist: Udominates andra gruppmotståndare i EuroCup, Uni Györ, är i det ungerska slutspelet, klart för semifinal mot Sopron, alltså Udominates motståndare i åttondelen i EuroCup. Uni Györ vann hemma med 66-57 i avgörande kvartsfinal mot Pinkk-Pecsi.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.