Hök lämnar kusten

18-årige Anton Kobylak-Berglund, från BK Höken, ungdomslandslagsman och nyexaminerad från Basketgymnasiet i Luleå, lämnar kusten för att ansluta till ligalaget Jämtland Basket i Östersund.

– Han är självklart under stark utveckling men vi ser honom som ligaspelare redan nu. Han har ett riktigt vasst skott och har en perfekt basketkropp. Vi är förstås väldigt glada att Anton väljer Östersund och det förstärker vår profilering ytterligare, säger Jämtland Baskets sportchef och coach Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande.

Jämtland Baskets trupp i dagsläget (samtliga U-landslagsspelare): Gustav Hansson (G), Olle Lundqvist (G), Niklas Larsson (G/F), Anton Kobylak-Berglund (F) och Mattias Markusson (C).

Uppdatering: I dag har 25-årige Christopher Ryan gjort klart med ett tvåårskontrakt med LF Basket.

– Det är klockrent för klubben att vi får med oss Chrille två säsonger framåt nu. Vårt ledord ’kontinuitet’ i laget och klubben förstärks betydligt nu. Han är i rätt ålder och kommer att ha sina bästa basketår framför sig vilket öppnar för stora möjligheter”, säger tränaren Peter Öqvist i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.