Skillnad i klass

Frankrike visade att det är klar klasskillnad på EM-lag och EM-lag.

Onsdagskvällens vinst mot Sverige skrevs 82-58.

Blågult var bra med i början och hade knapp ledning efter första perioden, men sedan bar det i väg och hemmalaget var överlägset i andra och tredje perioden.

– Frankrike är enormt stora men vi håller (dem) stången försvarsmässigt och gör en jättebra match i 15, 16 minuter. Vi har bra saker att ta med oss men för att slå Frankrike måste man göra en perfekt match och det gör vi inte i kväll, säger förbundskapten Lasse Johansson i ett pressmeddelande.

Skillnaden på 24 poäng får betecknas som normal sett till den trupp Sverige har efter återbud och skador. Noteras bör dock att Frankrike matchade runt med ganska jämn speltid på tolv damer – medan Sverige körde hårt med förstafemman bestående av Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Binta Drammeh, Lollo Halvarsson och Danielle Hamilton Carter. Av bänkspelarna som kom in var Stefanie Yderström ett utropstecken.

Perioder: 18-20, 20-6, 27-13, 17-19.

Blågula poäng: Lollo Halvarsson 13, Elin Eldebrink 10, Frida Eldebrink 9, Stefanie Yderström 9, Binta Drammeh 8, Kadidja Andersson 4, Josefin Vesterberg 3, Anna Barthold 2.

Bäst i Frankrike var Endy Miem med 16 poäng + 7 returer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.