Samlad silly-rapport

Det händer en hel del på silly season-fronten.

Här kommer ett försök att summera en del av det som blivit klart:

Uppsalas herrar har som väntat plockat hem Andreas Person som därmed återförenas med sin brorsa Jonathan Person.

Andreas spelade senast i Borås Basket och nu är det Uppsalas tur igen.

– Det ska bli kul att få spela för Uppsalapubliken igen. Vi kommer bygga vårt spel på försvaret, något som passar min spelstil.

– Jag vill fortsätta att utvecklas, få mer speltid och ta större ansvar. Jag känner att tidigare säsonger har jag inte haft den rollen som jag kanske velat ha. Men nu när Uppsala bygger om så tror jag att jag att det kan bli så, säger Person till Uppsala Baskets hemsida.

16-årige Edvin Stark (Ockelbo) har skrivit på ett treårskontrakt med Norrköping Dolphins.

Anes Zekovic lyfts upp i Uppsalas ligalag efter succén i basketettan.

 

I Damligan har Visby Ladies fått klart med ny coach efter Tamara Ruzic nu ska leda Udominate Basket.

Det blir landslagets assisterande coach David Leman som flyttar till Gotalnd. Förra säsongen tränade han under våren Piinkk Pesci i ungerska högstaligan.

”Leman har ett långt och digert CV och en av Sveriges absolut mest meriterade coacher internationellt”, skriver Visby Ladies sportchef Anders ”Leo” Pettersson i ett pressmeddelande.

David Leman är själv nöjd över att få ta över ett lag i basketligan dam. Det är första gången han kommer att träna ett lag i ligan.

– Det ska bli jättekul. Jag är glad över att vi kom överens och ser verkligen fram emot uppdraget, säger David Leman till helagotland.se

Salléns damer har värvat Emilie Enjebo, hon kommer ursprungligen från Solna och spelade förra säsongen i 08 Stockholm.

Klubbdirektör Sonja Entzenberg och sportchef Kelly Grant kanske har hittat Sallén Baskets nya amerikanska stjärna?

Cherese Daniel är guard på 180 cm som spelat i Tyskland, Portugal och Rumänien. Men kruxet är att hon nu ska göra comeback efter korsbandsskada. Så Sallén vill syna henne i sömmarna.

– Nu tar vi alltså hit Cherise på ett try-out kontrakt på en vecka under augusti för att jämföra videotittandet och statistikläsningen med verkligheten. Vi hoppas naturligtvis att Cherise motsvarar alla förväntningar och att vi kan skriva kontrakt för resten av säsongen med vår nya pointguard”, skriver Sallén i ett pressmeddelande.

En annan skadedrabbat spelare är Luleås Emma Eriksson. Nu är hon på gång igen och har skrivt nytt kontrakt med Northland Basket.

Två tunga korsbandsskador har spolierat de två senaste säsongerna.

– Jag är enormt spelsugen, säger Emma i ett pressmeddelande.

Northlands coach jens Tillman ligger inte på soffan och väntar på svar av Danielle Hamilton Carter – nej han kikar för fullt på alterantiv om det blir nej från den svenska landslagsspelaren.

– Jag kommer att träffa en agent i morgon för att diskutera en intressant EU-spelare, säger Tillman till Norrbottens-Kuriren.

Malin Holmqvist fortsätter som assisterande coach i Luleås damligalag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.