En talang och en superspelare?

Northland Basket fortsätter byggandet för framtiden genom att fortsätta på linjen att plocka in spelare från BG (basketgymnasiet) .

Luleå-klubben har nu kontrakterat Elin Setzman, forward på 183 cm.

– Elin har varit en talangfull spelare under en längre tid och tre år på basketgymnasiet här i Luleå med de bästa vi har att erbjuda när det gäller basketledare och utbildning av spelare har gjort henne gott. Elin har tagit stora steg både basketmässigt samt som människa och känns redo för att anta nästa utmaning och påbörja sin karriär som damligaspelare, säger coach Jens Tillman i ett pressmeddelande.

När det gäller centerjakten använder Luleå-tidningen NSD feta rubriker om att Northland nu är nära en ”superspelare”, det gäller en en EU-spelare på dryga 190 centimeter

– Agenten vill verkligen att hon ska hit. Det är inte att spelaren har sagt ”nej, aldrig i livet”. Den vanliga lönen hade vi inte en chans att matcha. Men vi har fått ner den till en lön vi har råd med och jag tycker att hon är perfekt. Precis, precis vad vi vi behöver. På alla sätt. Spelmässigt, storleksmässigt. Allt, säger tränaren Jens Tillman till NSD.

I nästa andetag säger Tillman att man ännu inte släppt Danielle Hamilton Carter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.