Klartecken i Umeå BSKT

Då är det klart.

Micke Blomqvist blir ny assisterande coach i Umeå BSKT.

– Det känns spännande och insiperande att kliva in på herrsidan, säger Micke, som jobbat i Damligan i många säsonger (Eskilstuna, Visby och Udominate).

– Vi hade en meriterad assisterande coach som ett av våra viktigaste mål inför denna säsong, det känns riktigt bra att vi nu är klara med det och det blev Blomqvist som vi hoppats på, säger Michael Jalmby, ordförande Umeå BSKT.

Därmed får Umeå BSKT:s herrligalag en ledning som består av en kille från Tuna (Micke Blomqvist) och en från Sunderbyn (head coach Jesper Gustavsson). Eller om ni så vill två grabbar från Luleå!

– Vi känner varann sedan länge och det betyder att vi kan ha högt i tak i våra diskussioner. Dessutom är det bra att vi har olika kompetens, så vi kompletterar varann bra, säger Blomqvist.

– Det är jätteskönt att klubben hela tiden tar nya steg, en erfaren assisterande kommer att kunna hjälpa laget mycket. Killarna är svältfödda på att få feedback och Micke är väldigt duktig på att prata med folk och kommer att jobba en hel del individuellt med spelarna, säger Jesper Gustavsson.

Kan en från Tuna och en från Sunderbyn hålla sams?

– Det ska nog gå bara bra. Jag har faktiskt också bott på Tunastigen, jag gick lågstadiet på Tuna. Men efter de åren där ville jag ha frisk luft så då blev det Sunderbyn, säger Jesper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.