Smällen mot Umeå tynger

I kväll fredag har BC Luleå hemmamatch mot Södertälje Kings.

Som om det inte vore nog med det uffa motståndet så tynger fortfarande smällen mot Umeå.

-Vi inledde bra senast mot Umeå och ledde med 17 poäng efter förta skottet i andra halvlek. Efter det tappar vi intensitet och fokus i försvar. Vi tillåter Umeå att attackera oss istället för att vi attackerar dem och det leder aldrig till bra resultat. I fjärde perioden upplever jag att vi känner pressen av att tappa matchen, mer än glädjen av att vinna den, och det är ett tufft mentalt läge att sätta stora skott i. Det är såklart riktigt frustrerande för samtliga i gänget att inte leverera i den mycket fina inramningen i hallen. Nästan fullt hus, härlig klack och bra stämning, säger coach Peter Öqvist till BC Luleås hemsida.

Om mötet mot Södertälje:

-Vi behöver få upp aggressiviteten i anfall, hitta tillbaka till tempot i vårt grundspel. Samtidigt behöver vi få mer produktion från fler händer där ute och det gör vi bara genom att få fart på bollen och skapa lägen för varandra. Defensivt måste vi vara riktigt tajta för att kunna rå på Södertälje. -Träningarna ser bra ut, men det gäller att få ut det på match. De är starka för att de har en fin bredd med kvalitet på alla positioner, men de tre vassaste hoten är Toni Bizaca, Skyler Bowlin och Christoper Czerapowicz. Samtliga duktiga skyttar och spelskickliga lirare.

I Luleå saknas troligen en sjuk Denzel Andersson.

Kings coach Vedran Bosnic räknar med en tuff uppgift i kväll, när den haltande ligatabellens ledare Kings gästar tillfälliga (?) jumbon BC Luleå.

– Det här är bara början och de försöker fortfarande hitta sin rytm, säger Vedran Bosnic till Länstidningen i Södertälje.

Lagen möttes nere i Södertälje för drygt två veckor sedan, då vann Kings lätt med 88-68 mot Luleå. Regerande mästarna ha rinlett serien med fem raka segrar. Luleå står på en vinst och två förluster.

Ett litet jubiluem: Toni Bizaca gör i bortamatchen mot Luleå sin 200:e match för Södertälje Kings.

Luleå-Södertälje (upkast kl 19:04) webbsänds av hemmaklubben, länk här eller via basketplay (betalmatch).

Kvällens andra ligamatch spelas i Norrköping där Dolphins tar emot Uppsala Basket. Den matchen börjar kl. 18:34.

Matchen ska enligt UNT:s basketblogg sändas gratis och gå att hitta via unt.se eller nt.se

Norrköping saknar troligen sin amerikan Josh Hairston som har ådragit sig en hjärnskakning.

Uppsala har en splare som är osäkert startande då Tobias Skyttevall har ryggproblem.

-Vi känner att vi kommer väldigt förberedda till matchen mot Norrköping efter en vecka av bra träningar, säger coach Kevin Gaines till klubbens hemsida.

Noterbart är att Uppsala står inför sin femte raka bortamatch. Tidigare tre segrar (bland annat i Umeå).

Uppsala börjar serien med sex raka bortafajter, sedan blir det en period med sex matcher hemma på kommande sju omgångar.

Knepigt spelprogram? Typ.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.