Hälsenan av – borta ett år

Säsongen är över för landslagsstjärnan Lollo Halvarsson. En avsliten hälsena innebär att hon blir borta från basketspel i ungefär ett år.

Den svenska landslagscentern Louice ”Lollo” Halvarsson skadade sig i fredags under träning med sitt klubblag, ungerska Sopron. Efter flyg hem till Sverige undersöktes hon av förbundsläkare Houman Ebrahimi – som kunde konstatera att hälsenan var av.

– Lollo kom till Jönköping på söndagskvällen och vi kunde då tyvärr konstatera att hennes hälsena var av. Jag opererade henne under gårdagen och allt har gått som planerat och hon mår bra. Nu ser vi fram emot läkningen och efterföljande rehabilitering hos Svenska Basketbollförbundets medicinska stab och våra samarbetspartner. Lollo är både fysiskt och psykiskt stark och jag är övertygad att hon kommer tackla denna motgång med bravur, säger förbundsläkaren Houman Ebrahimi i ett pressmeddelande.

Med beräknad tid för rehab och uppträning innebär skadan enligt förbundsläkaren att det tar ungefär ett år innan spelaren kan vara tillbaka på basketplanen för fullt igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.