Dubbel hemma fast borta

Udominate Basket har denna helg dubbelmöte hemma mot Norrköping Dolphins, fast matcherna spelas borta. Närmare bestämt i Östersund och i Sundsvall.

– Helgens matcher är förlagda till Östersund och Sundsvall för att vi vill sprida sporten i Norrland, säger Udominate Baskets coach Tamara Ruzic.

En del i det hela är även att Udominate Basket har stora sponsorer runt om i Norrland. Laget har tidigare även förlagt liga-arrangemang till Vindeln.

Umeå-laget begav sig hemifrån redan på fredagen och tränade i Östersund i går kväll. Med på mini-turnén har Udominate Basket även en hel lastbil full med diverse utrustning för att bjuda på ett fullvärdigt ligarrangemang.

– Vi är är väl femton personer utöver spelarna i laget, bland annat fyra roddare och en som sköter ljus och ljud, sedan har vi flugit upp Peter Jonsson från Stockholm som speaker, berättar Udominates general manager Oscar Stenberg.

En mindre incident finns att notera från Östersunds sporthall.

– Brandlarmet gick när vi testade våra rökmaskiner.

Basket-lördagen i Östersund inleds redan klockan 13.00 då Östersunds eget damlag tar sig an Norrort i Superettan. Östersund Basket står på egna ben och har ambitionen att ta sig upp i basketligan damer (är alltså en ej del av Jämtland Basket som spelare i herrligan).

Bilden: Östersunds sporthall i förberedelse inför eftermiddagens basketdubbel med Östersund-Norrort och Udominate-Norrköping. Foto: Johan Löf.

Matchguide basketligan damer

Udominate–Norrköping
Plats: Östersunds sporthall.
Tid: Lördag kl 16.00.
Udominate–Norrköping
Plats: Sundsvalls sporthall.
Tid: Söndag kl 15.00.
Tränarsnack
– Vi möter Norrköping som har ett ungt lag som kämpar och gör bra ifrån sig. De har en amerikansk guard (Tavelyn James) som ligger i topp i poängligan.
– För vår del gäller det att vara noggranna och spela för fullt. Vi räknar med att alla i truppen är spelbara i helgen, när det gäller fördelning av minuter får vi se hur matcherna utvecklar sig, säger Tamara Ruzic inför dubbelmötet med ligasjuan Norrköping Dolphins.
– Det blir tufft, men skoj, säger Dolphins coach Jesper Sundberg till Folkbladet Östgöten.
Lagen möttes i Stadium Arena tidigt i höstas och då vann Umeå med förkrossande 72-44.
– Vi har blivit mycket bättre och de har också blivit bättre. De har spelat sex Eurocup-matcher och fått erfarenhet från det och även bytt en del spelare, så det här blir som att mötas från scratch känns det som, säger Jesper Sundberg.

Övriga matcher
Lördag 6 februari
16:00 Alvik BBK-Telge Basket, Åkeshovshallen
16:00 Visby Ladies-Akropol BBK, ICA Maxi Arena
18:00 Luleå Basket-Mark Basket, Luleå Energi Arena
Söndag 7 februari
15:00 Fryshuset Basket-Sallén Basket, Fryshuset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.