Kvartsfinal-tipset

Efter påskhelgen smäller det med start på damernas SM-slutspel.

Bloggen gör ett försök att tippa:

Damernas SM-kvartsfinaler (bäst av tre).

Luleå Basket-Norrköping Dolphins
Luleå gjorde inte världens bästa genrep i sista grundserieomgången – mot just Norrköping. Dolphins ledde då i halvtid och krigade på bra. Norrköping har utvecklats positivt, är bra i returtagningen, men i kvartsfinalserien blir det 2-0 till Luleå. Regerande mästarlaget hade en period med vila i samband med landsuppehållet och kommer att visade stigande form nu när det blir allvar. Knäskadade Josefin Vesterberg saknas mycket i Luleå, men det blir skarpare synligt senare i slutspelet.

Udominate Basket-Visby Ladies
Visby knep sjunde platsen i grundserien då Marlene Wallin i näst sista omgången sänkte en trea i slutsekunderna – som betydde seger borta mot Telge med 70-69. Därmed fick Ladies Umeå i kvarten.  Visby och Udominate möttes så sent som 5 mars på Gotland. Då var Agnes Nordström bäst i Umeå och Samarie Walker främst i Visby. I slutspelet saknas båda, Nordström på grund av fotskada och Walker har dragit vidare för spel slutspel i Litauens liga. Det skilde 19 poäng i början av mars, 12 poäng i Visby i november, hemma i grundserien i december vann Udominate med 77-47. Ladies säljer sig dyrt hemma, men det blir 2-0 till Umeå.

Sallén Basket-Mark Basket
Ligatrean Sallén hann under grundseriens första del förlora två gånger mot Mark (hemma och borta). I ny regi med Kelly Grant har det gått mycket bättre för Sallén, i slutet av februari vann Uppsala-laget med 80-63 hemma mot Mark. Det är aldrig enkelt att åka till Kinnahallen och möta Frank Alms version av gott och blandat. Sallén sparade senast i Umeå i andra halvlek lite på krutet genom att bänka Tiffany Brown och Christy Bacon (både med fotskadekänningar). Mark kan knipa en hemmaseger, men Uppsala tar kvarten med 2-1.

Alvik Basket-Telge Basket
Som säsongen utvecklats är Alvik favorit i den här kvarten. Intåget av två nya amerikanskor har gjort Alvik farligt för alla lag, fråga bara Luleå och Udominate som båda gått på pumpen i grundserien. Telge har Anita Ilic skadad och Josefin Olheim har avbrutit säsongen då hon är gravid. Telge gick starkt under säsongens första del, men har haft det jobbigare under våren och tappade hemmaplansfördel i kvarten på förluster mot Visby och Mark i de två sista omgångarna. Inbördes möten tidigare: Telge-Alvik 59-53, Alvik-Telge 73-65, Alvik-Telge 81-56. Tipset blir att det blir liknande i kvarten, 2-1 i matcher till Alvik.

Om dessa tips skulle slå in får vi SM-semifinalparen: Luleå-Alvik, Umeå-Uppsala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.