Tidigt favoritryck gav seger

Udominate Basket öppnade kvartsfinalspelet med ett tidigt ryck och hade 10-0 mot Visby efter ett par minuter. Sedan kontrollerade Umeå-laget matchen mot Visby och vann till slut med 79-48.

Första perioden skrevs 28-13, andra perioden 17-12.

Ställningen i paus 45-25.

Tredje perioden 17-15. Fjärde perioden: 17-8.

Hemmalagets främsta i första halvlek Dia Lukacovicova och Frida Aili. Noterbart är att Udominate tidigt i andra perioden började matcha bänkspelare som Ana Baletic, Jenny Aronsson och Katha Fasth Gillstedt.

Anfallsmässigt har Visby det tufft mot Umeå-laget. Det är bara två spelare som utgör ett hot, Inesa Visgaudaite och Patricia Oaks.

Andra halvlek inleddes med ett nytt litet ryck på 11-12, sedan höll sig ställningen runt 30 poängs marginal.

– Vi är nöjda med vinsten och siffrorna spelar egentligen ingen roll, det var bra att vi kunde rotera rejält och låta många få speltid, säger coach Tamara Ruzic.

Ilaria Zanoni bröt matchen efter en smäll mot huvudet.

Efter matchen var beskedet från lagledningen att Zanoni fått en smäll på näsan och fått näsblod. Hon hade stannat i omklädningsrummet under andra halvlek och sedan åkt hem för att vila.

– Hon är okej, säger Udominates coach Tamara Ruzic.

Bilden: Hollie Mershon med bollen i första kvartsfinalen mot Visby.

Basket, damer, SM-kvartsfinal 1:3
Udominate-Visby 79-48
(28-13, 17-12, 17-15, 17-8)

Poäng Umeå: Dia Lukacovicova 20, Hollie Mershon 17, Frida Aili 15, Tanya Massamba 7, Ilaria Zanoni 6, Salome Kabengano 4, Krista Gross 4,  Ana Baletic 4, Katha Fasth Gillstedt 2.

Visby: Patricia Oaks 20, Inesa Visgaudaite 15, Johanna Persson 5, Elin Sjöberg 4, Marlene Wallin 2, Kajsa Carlsson 2.