Saxat ur tidningarna

Här kommer blandat och saxat från tidningarnas färska krönikor om damernas SM-finalserie.

Bilden: Vem orkar hela vägen. Den tuffa kampen mellan Udominates Dia Lukacovicova och Anna Barthold går vidare redan på torsdag kväll. Foto: Peter Hegethorn

Peter Hegethorn i VK: Säsongens sista (hemma)match inför nya rekordpubliken 1 895 i Umeå blev som en enda lång reklamfilm för basketsporten. Ett manus med hopp och förtvivlan, plus ett grymt slut. Udominate Basket kan vara på väg mot en bragdsäsong utan dess like. Mästarlaget hade greppet och har ännu mer att fundera på när utmanaren nu även visat att de kan skjuta treor när det behövs.

Jimmy Landström i NK: Det här är en förskriven Stephen King-rysare. Platspåsen med löpsedlarna fick vi lasta in i bilen igen för hemfärd 26 mil norrut – precis som i fjol. En korv och kaffe på macken efter att vi lämnat våra förlorartexter och sedan en ny laddning för dagen efter – precis som i fjol.

Pelle Johansson i NSD: Det var, till sist, Luleå Basket som förlorade den här matchen – inte Udominate som vann den. I kväll väntar en kokande, gungande gryta på att få vråla fram sina hjältar till tredje raka guldet. Det är värdigt. Det är som det ska vara. Det här stenhårda dramat förtjänar ett femte avsnitt – och publiken i Luleå förtjänar en holmgång till. Nu är den här. Alla till hallen.

Malin Wahlberg i Sportbladet: Udominate reste sig på nio och tvingade hem Luleå. Nu väntar en femte och avgörande match i basketens huvudstad. Det blir inte mycket häftigare än så. Basket är en magisk och ibland märklig sport. När Jens Tillman satt och pustade ut i omklädningsrummet efter en av de mest dramatiska finalmatcherna på länge frågade jag vad som blev avgörande. ”Inte fan vet jag”, svarade Luleåtränaren.

Nicolinn Nilsson, Expressen: I slutspelet har Luleå inte mött riktigt tufft motstånd förrän i finalen. Det var Udominate som var tvunget att slå ut den tuffaste konkurrenten till finalplatsen Sallén. Därför vill jag nu se en femte avgörande final med all nerv och spänning det innebär. Jag vill se Luleå eller Umeå vinna ett guld, i stället för att få det till skänks. Samtidigt är jag rädd att kvaliteten får stå vid sidan i torsdagens final. Det är nämligen helt idiotiskt att lägga en femte och avgörande final mindre än 24 timmar efter den fjärde matchen.

P.s. Biljettkaos och serverkrasch.

Norrbottens-Kuriren rapporterar om att Luleå Baskets biljettbokningssajt kraschat på grund av trycket för sugna biljettköpare till avgörande SM-finalen.

– Det var 1 000 biljetter som skulle säljas samtidigt och det kan hända att servern trodde att det var någon form av DDOS-attack. Nu har alla de 1 000 biljetterna blivit lediga. Ingen har kunnat boka.  Försök på sajten tills ni somnar, eller så kan ni prova tidigt på morgonen. Det kommer säkert vara mycket folk och långa köer på kansliet, men vi ska försöka ordna det så bra vi bara kan, säger Sara Stark som jobbar med sälj och event på Luleå Basket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.