Champions League nästa

Internationella basketbollförbundet Fiba lanserar i Europa för nästa säsong nya The Basketball Champions League.

Totalt 56 herrlag från 30 länder kan delta. 24 lag kommer att få en direktplats in i grundspelet.  Ytterligare 24 lag slåss i ett kval om 8 platser.

Fyrfaldiga svenska mästarna Södertälje Kings ser fram mot den utmaningen i Europa.

– Vi har fått en inbjudan att registrera oss. Det verkar helt klart att Sverige ska få åtminstone en kvalplats till Champions League, säger SBBK:s klubbdirektör Robert Andersson till LT.

Möjligen kan Kings slippa kvalet? I så fall ger det ett bidrag på runt en miljon kronor, något som de 32 lagen i huvudturneringen ska erhålla.

– Med vårt facit i Europa är chansen inte helt borta att vi till och med skulle kunna få en direktplats, vilket skulle ge dels lite arbetsro, dels ett ordentligt finansiellt stöd, säger Robert Andersson till LT.

Uppdatering: Södertälje Kings har redan gjort klart med tre spelare för nästa säsong. Det är Toni Bizaca, Nick Spires och Adam Ramstedt.

– Den bästa forwarden i ligan. Den mest talangfulle store spelaren i Nick Spires. Adam (Ramstedt) som redan den här säsongen har gjort en resa och börjar etablera sig. En grymt bra grund att stå på, säger SBBK:s klubbdirektör Robert Andersson.

När det gäller damernas Europa-spel är det än så länge EuroCup som gäller för de svenska lagen. Det finns en diskussion om att även Fibas damturnering ska få nytt ansikte, men inga sådana beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.