NBA-stjärnan: Slutgiltigt besked

Svenske NBA-stjärnan Jonas Jerebko har tagit  beslutet att inte spela med svenska landslaget EM-kvalet.

– Mitt slutgiltiga besked är att jag inte ska spela med landslaget denna sommar. I slutändan handlar inte detta om att jag tackar nej till landslaget – utan att jag prioriterar min familj, säger Jerebko som har en dotter (en månad gammal).

– Det har så klart varit ett svårt beslut att fatta, men med tanke på omständigheterna kommer jag inte att vara tillgänglig att spela EM-kvalet. Det har varit en lång säsong med cirka 100 matcher i NBA. Jag förväntar mig även att jag ska skriva på ett nytt kontrakt, eftersom Boston har möjlighet att aktivera det andra året i mitt 1+1-kontrakt, men jag vet inte än hur det kommer att se ut där, säger Jerebko till Borås Tidning.

I NBA-slutspelet var Jerebko startspelare när hans Boston Celtics vann ett par matcher, det blev 2-4 mot Atlanta.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.