BSKT:s nye center klar

Umeå BSKT har klart med sin nye center.

George Valentine är namnet, 203 centimeter amerikan. Ingen collegekille – utan en rutinerad 27-åring som spelat i Europa. Han kommer närmast från BK Levicki Patrioti i slovakiska basketligan, SBL, där han snittade 9.7poäng och 7 returer.

Umeås första nyförvärv för kommande säsong.

– En mycket intressant spelare. Atletisk kille med bra ”moves” nära korgen. Hans snabbhet i både fötter och händer samt långa armar gör att han kan spela försvar mot alla positioner, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson, i ett pressmeddelande.

– Vi har valt honom på grund att han kan hjälpa oss nära korgen både i försvar och i anfall. Har har redan spelat i Europa som center i tre olika länder och vi känner oss trygga att han kommer att göra ett bra jobb i Sverige också, säger Umeå BSKTs sportchef Luca Romano.

– Han är mer en Germain Jordan-typ än en Jocke Kjellbom-typ, säger Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby om nye centern.

Valenine inleddde sin proffskarriär i Europa på Island med U.M.F. Tindastoll, säsongen 2012-2013, därefter spelade han i Österike för Swans Gmunden i A Bundesliga, 2013-2015

Här finns highlights från senaste säsongen:

 

Mer film här:

 

Sä här såg det ut i Österrike:

 

Från tiden i Island ser klippen ut så här:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.