Silly: Intressanta klausulen

Innan vi stänger ännu en händelserik dag så måste en fråga ställas i sann silly season-anda.

Många namn haglar förbi när det gäller vem som ska efterträda Jens Tillman i Luleå Basket. och som alla vet formligen dräller det av Luleåanknutna coacher.

Om Luleå Basket – vilket klubben borde göra – tar sig an uppgiften i lugn och ro med en rejäl ANALYS så bör exempelvis namnet Micke Blomqvist finnas med någonstans på listan. Mångårig damligacoach med färskt SM-silver 1995.

Så vi tar det direkt med Blomqvist (härom dagen presenterad som assisterande coach i Umeå BSKT även nästa säsong).

Hur är det, har du en klausul som gör att du kan bryta med Umeå BSKT om något stort jobb kommer upp?

– Ja det har jag. Men alla ska veta att mitt huvud är i Umeå, familjen trivs och vi tittar på hus här, jag har fått en bra och tydligare roll som assisterande i BSKT. Till 99 procent är jag garanterat kvar i Umeå, men OM det skulle komma ett extremt bra erbjudande så får jag den dagen i så fall ta en funderare på det.

– När det gäller Luleå och Jens kan jag bara säga att det som hänt är trist, nu är det viktigt att Jens hittar en väg att må bra.

Hur ser din roll i Umeå BSKT ut nu?

– Jag har fått huvudansvar för defence, sedan är det fortfarande så att jag inte får mopsa upp för mycket. Jesper är den som är head coach, säger Micke.

Så vad säger du om ert nyförvärv George Valentine?

– En bra och jätteatletisk spelare som vi hoppas ska passa in.

Som försvarsspelare?

– Jag har studerat mycket på hur han spelar i defence, man kan säga att han egentligen kan spela försvar på allt. Han kan slajda med en guard eller lika gärna med en fyra. Han har också väldigt kvicka händer så det känns bra.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.