Silly: Ingen Krayem

Trollkarlen Omar Krayem lämnade Umeå och hade en bra säsong med Borås och levererade snygga stats i Europa-spelet. Han var poängbäst i hela Fiba EuropeCup med snittet 20,4 poäng per match (10 matcher), och näst bäste framspelare i turneringen med 6,6 assists som snitt.

När det gällde avgörandet på hemmaplan var Krayem sedan skadad och missade svenska slutspelet.

Det blir ingen fortsättning i Borås Basket för Krayem.

– Jag har inte pratat med Omar sedan han åkte till USA. Han skulle komma tillbaka hit, men jag vet inte när. Han ska även ha bytt agent, men jag vet inte ens vem den nya agenten är, säger Borås sportchef Jonas Larsson till Borås Tidning.

Nye coachen Jonte Karlsson säger så här om vad han vill se på pointguard-positionen: ”Någon som skapar mycket framåt med sin kvickhet men som också har mycket energi och är en pådrivare i försvarsspelet”.

”Jag tror att det kan vara bra med något helt nytt, för både mig, spelartruppen och publiken”, säger Jonte till BT.

Borås Basket jobbar initialt med de svenska spelarna och har i dagsläget fem klara spelare för 2016/2017: Simon Gunnarsson, Mike Palm, Jakob Sigurdarson, Fredrik Andersson och Christian Maråker.

En silly season-notering är att Tom Lidén, proffs i Grekland de senaste två säsongerna, besökt Borås. Lidén sommartränar med Kings hemma i Södertälje, utesluter inte spel i Sverige, men är i första hand sugen på att landa i något nytt land i Europa.

– Jag håller på och byta agent så jag hoppas att det löser sig lite snabbare i år, säger Tom Lidén till Länstidningen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.