Coachbyte i ligalaget

Nässjö Basket tvingas byta coach veckan före ligapremiären.

Headcoach Raul Jimenez tvingas tillfälligt lämna sitt uppdrag på grund av sjukdom.

Tills vidare kommer laget ledas av Felix Alonso 43 år från Spanien.

Klubben skriver på sin hemsida: ”Felix är en rutinerad coach som de tre senaste säsongerna varit framgångsrik i Portugal. Felix, som har samma högkvalificerade basketcoachutbildning som Raul, kommer till Nässjö så snart som möjligt och han kan förhoppningsvis redan delta på fredagsträningen. Vid sin sida har han Nässjös assisterande coach Jordi Juste.”

Sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon:
”Rauls insjuknande är riktigt tråkigt och det allra viktigaste just nu är att vi får Raul tillbaka helt frisk och vi gör precis allt vi kan för att hjälpa Raul och hans familj. Basketen kommer i andra hand men vi är tacksamma över att vi på bara några dagar löst headcoach frågan och att det nu är klart att Felix Alonso vikarierar tills Raul är redo igen”

”Våra spelare samt övriga runt laget är informerade och det är givetvis allt utan bra med sådana här besked 1,5 vecka innan seriepremiären. Vi är ändå 100 % säkra på att alla spelare kommer göra precis allt för att vår nya ledarkonstellation ska få en bra start”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.