En klassisk idrottskrock

I morgon torsdag tar Bloggen E4 norrut för att övervaka Luleå-Udominate.

Så varför inte ta lite Luleå-nytt så här kvällen innan.

En klassisk idrottskrock drabbar sportfansen i Luleå. Exakt samtidigt som Luleås basketdamer möter Umeå i ligan, så spelar Luleå Hockeys herrar hemma mot Leksand i SHL. Detta har såklart föranlett kommentarer på sociala medier.

På basketmästarnas facebooksida skriver Luleå Basket. ”Vi hade tyvärr inget val. Det fanns ingen annan matchdag vi kunde ha. Men vi håller med, det är jättesynd att det krockar”.

x x x x x

När det gäller Luleå Baskets trupp har det de senaste dagarna varit lite olika rapporter om vem som kan spela och inte spela. Men summan av kardemumman lär bli att Allis Nyström är den enda av Luleås tongivande spelare som inte kommer till start mot Udominate.

Det innebär att Luleå kör med guarderna Dakota Whyte (Kanada), Katie Bussey (USA), och Sofia Hägg. Forwards är Jelena Antic (Makedonien), Janis Ndiba (Nederländerna), Anna Barthold, plus centern Ulrica Holmqvist.

x x x x x

Det är inte förrän nästa fredag som norrlagen i herrligan har premiär. Då är det Umeå BSKT som har hemmaplan mot BC Luleå. Det är för tidigt att säga vilka spelare från Umeås långa skadelista som är redo då. När det gäller Luleå har stjärnguarden Brandon Rozzel efter senaste helgens träningscup i Umeå fått känningar i sitt tidigare skadade knä. Senaste nytt är att amerikanen ska undersökas med magnetkamera nu på lördag. Ortopeden Tomas Isaksson säger till NSD att det troligen inte är någon större fara ””Det handlar om en påverkan på det inre sidoledbandet”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.