Udominates utklassning

Första toppmötet är över. Mästarna Luleå Basket kämpade våldsamt, men efter knappt tre perioder tog orken slut – medan Udominate Basket bara fortsatte att köra på.

Umeå-seger med 77-54!

x x x x x

Här på Bloggen var det matchrapportering från kvällen toppmöte mellan Luleå Basket och Udominate Basket. Det såg ut så här:

Inte sekund för sekund, men i alla fall uppdateringar hur det går.

Luleå startar med Dakota Whyte, Katie Bussey, Anna Barthold, Ulrica Holmqvist, Jelena Antic.

Umeå startar med Santa Okockyte, Martina Stålvant, Ilaria Zanoni, Dia Lukacovicova, Zenta Melnika.

x x x x x

Period 1: Santa Okockyte inledde poänggörandet efter ett par sekunder. Bra basketmatch även om det syntes att båda lagen hade en del spända nervtrådar med missade skottförsök. Udominate hade mestadels en liten ledning, som mest vid ställningen 12-20.  Perioden slut med siffrorna: 18-24.

Period 2:  Udominate spelar riktigt bra försvar, men lyckas inte riktigt dra ifrån då skottprocenten ligger runt 38 procent och bara 56% från strafflinjen. Luleå har svårt att göra poäng men krigar enormt. Bortalagets ledning håller sig runt 8-10 poäng. nere på 31-37 och chans för Luleå att krypa ännu närmare då Umeå slarvar i slutet av perioden. Som ett brev på posten kommer en trea ned till 34-37. Santa Okockyte svarar med en trea i slutsekunderna. Perioden slut 16-16.

Ställning i halvtid: Luleå-Umeå 34-40.

Ett bevis på regerande mästarlagets kampvilja är returtagningen, med ett klart kortare lag är det i paus lika 21-21 i antal returer.

Period 3:  Luleå tajtar till sitt försvar. Två gånger i rad gör Umeå poäng i sista sekunden av 24-sekundersanfall. Efter en grov turnover vid 40-46 tre och en halv minut in i perioden tvingas Tamara Ruzic ta timeout. Mycket publik i Luleå Energi Arena och nu gör de vågen. Och publiken får domarna med sig, ganska tidigt fem lagfoul på gästerna plus ett par inkast som hemmalaget får fördel av. Största problemet för Udominate är – det ska poängteras – att laget missar för många avslut. Ofattbart nog missar Zanoni layup ensam med korgen. Skillnaden håller sig mellan fem och tio poäng. Men Umeå håller ihop sitt försvarsspel.
Periodens siffror 12-17.

Ställningen inför sista: 46-57.

Period 4: Udominate kommer ut starkt. Zenta Melnika blockar skott och springer över hela plan för att lägga i två poäng. Gör ett litet ryck och glider upp till 48-66 med knappt sju minuter kvar. Luleå ser ut att krokna.
Tanya Massamba femte foul.
5 min kvar: 50-66.
3 min kvar:
Zanoni en trea till 52-71.

Inte mycket att säga om till slut. Det blev utklassning innan slutsignalen. Fjärde perioden slutade 8-20.

Slut: Luleå-Udominate 54-77.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.