Lite sköna stats

Som efterskörd till Udominate Baskets sköna seger uppe i Luleå tar vi en liten titt på statistiken.

Ett bevis för svängningen mellan Umeå och Luleå får vi när det gäller trepoängsskyttet. Förra säsongen avlossade Udominate väldigt få långskott medan Luleå sköt nästan fler treor än tvåor.

Facit i denna säsongs första toppmöte: Udominate sköt 27 treor (9 träff = 33,3%) Luleå totalt 7 treor (2 träff = 28,6%).

När det gäller returtagningen krigade Luleå till sig bra med returer, 42 stycken mot 48 för det betydligt större Umeå-laget.

Individuellt ska man inte dra så stora växlar på ett enda möte, men att Umeå går in för att ha koll på Katie Bussey är solklart.  6 poäng (3 av 12 skott) för den amerikanska stjärnan som Luleå ska lita på. Bussey hade även 5 turnovers och banans sämsta plus/minus med -18. Nåväl. Hon kommer igen. Luleå nya kanadensiska guard Dakota Whyte var 1 av 10 från golvet och hade 4 turnovers.

Umeås starka försvar höll Luleå på totalt 20 poäng (!) i andra halvlek. Försvarschefen Ilaria Zanoni hade sex steals och +22 i plus/minus. Faktiskt var en spelare bättre i den kategorin, Zenta Melnika med + 24 och starka 16 returer.

Offensivt finns mycket mer hämta för Udominate, Santa Okockyte var 5 av 17 och Martina Stålvant 4 av 15, det var i huvudsak tagna från bra skottlägen. Nästan att man kan tänka att det var tur att de inte hade en stekhet kväll, vete katten om det varit så bra med en vinst med över 40 poäng…

I spelarbetyget satte undertecknad 3 på Melnika, 2 på Zanoni och 1 på Kabengano.

Salome Kabengano som är lagkapten i Agnes Nordströms frånvaro har snygga stats från Luleå. Eller vad sägs om 5 av 6 från golvet (2 av 2 på treorna) totalt 12 poäng + 5 returer och 3 assists.

Udominate använde i toppmötet åtta spelare. Speltid från 9:55 på Emilia Stocklassa till 34:20 på Santa Okockyte.

Udominates resultat i serieupptakten:

Udominate-Eos 84-60
Udominate-Uppsala 87-48
Luleå-Udominate 54-77

Kommande matcher för Udominate:

Onsdag 5 okt: Kl 19.00 Telge-Udominate. Täljehallen.
Söndag 9 okt: Kl 15.00 Udominate-Östersund (obs – spelas i Vindeln).
Söndag 16 okt: Kl 15.00 Udominate-Visby, Umeå Energi Arena.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.