Avsaknad av tajta lägen

Efter torsdagens härligt tuffa EuroCup-match i Frankrike så vände Umeå Udominate tillbaka till en ny enkel storseger i svenska ligan. Samtidigt så hade Flammes Carolo i franska ligan att möta Villenueve.

– Det vore otroligt fördelaktigt med mer tuffa matcher i ligan, vi får aldrig träna på de tuffa situationerna i tajta slutminuter och att vinna så här lätt ger dåliga vanor. I torsdags straffades vi direkt för varje misstag och spelet i Eurocup går i mycket högre tempo, säger Umeås lagkapten (i Agnes Nordströms frånvaro) Salome Kabengano.

På pluskanten vid lördagens match mot Eos i Lund fanns ändå en del saker.

– Vi vilade Dia (Lukacovicova) och Ilaria (Zanoni) kunde ta det lugnt med få minuter, allt för att de ska vara fräscha till onsdag då vi har Wasserburg hemma i EuroCup. Mot Eos kunde vi också låta de yngre spelarna gå in med mycket tid, förklarar Salome Kabengano.

Ett exempel var snudd på 30 minuter för 17-åriga Emilia Stocklassa.

Av de mer rutinerade var landslagsforwarden Tanya Massamba väldigt på i mötet med Eos.

– När Dia var borta så fick jag kliva fram och ta hennes skott och ta för mig mer i stället för att gömma mig bakom någon annan. Det var ju kul att sätta en del skott, säger Tanya som under försäsongen och i början av seriespelet hämmats av en skadekänning.

– Jag har varit lite begränsad av smärta och tidigare inte kunnat träna för fullt, men nu känns det bättre och jag är klart på uppgång.

Om Eos-matchen säger Tanya:

– Det var många trötta ben då vi i princip inte hann sova något efter matchen i Frankrike, men vi klarade av att spela med bra fokus på att få jobbet gjort. Vi öppnade starkt och många spelare var involverade i dag.

Lördagkvällen ägnade Tanya och hennes lagkompisar åt att ta det väldigt lugnt. Hemresan med flyg till Umeå blir under söndagen.

– Nu får vi äntligen sova ut. Sedan på onsdag ska det bli spännande att de vad vi kan göra mot det tyska laget som vann stort mot Luleå.

Mer läsning (Plus): Lätt liga skadligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.