Amerikansk center lämnar

Telges damligalag har haft det tufft och nu är amerikanska centern Portia Durrett på väg att lämna. Hon fanns inte med i lagsuppställningen härom dagen när Telge förlorade mot Alvik och hon lär inte finnas med på söndag i Umeå när Södertälje-laget ska gästa Udominate Basket.

Amerikanskan hade innan Alviks-matchen uteblivit från träningar och blev då inte heller uttagen. Länstidningen i Södertälje avslöjar att hon är på väg bort från klubben

– Ja, hon vill lämna. Hon har hemlängtan och vill hem, säger SBBK:s klubbdirektör Robert Andersson till LT.

Den 24-åriga amerikanska centern snittade 19,1 poäng och 11,2 returer. Men Telge har bara vunnit två ligamatcher den här säsongen.

Frågan om att avsluta kontraktet är inte löst mellan klubben, spelaren och hennes agent. Telge kan när det är klart se sig om efter att värva nytt och söker då möjligen en bättre tvåvägsspelare.

– Offensivt har hon varit bra. Hon har en bra statistik, både i poäng och returer, med hyfsad procent. Defensivt har hon haft det tuffare. Och både lagförsvaret och det individuella fungerade ganska bra i går när hon var borta. Laget gav sig chansen att vinna matchen, säger klubbdirektören till LT med syftning på matchen mot Alvik som slutade 51-57.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.