Jullov och BSKT-vila

Umeå BSKT tar jullov med tre segrar och position på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Skador fortsätter att gissla laget under den tredje säsongen i ligan.

Dels finns de långtidsskadade killarna som Magnus Haney och Nathan Dawit, plus nu tre viktiga gubbar som tar julledigt med olika färska krämpor.

Rudy Mbemba – skadad höft efter gårdagens match i Norrköping.

George Valentine – inflammerad fot som gjorde att han stod över sista matchen före jul

Terrence Oglesby – sträckning i baksida lår, spelade inte sista matchen före jul.

När det gäller Rudy Mbemba är beskedet dagen efter att han fortfarande har ont och är ordinerad vila – för att se hur det utvecklas. Läkarundersökning blir inte av förrän i Umeå efter julhelgen som Rudy tillbringar i Stockholm.

– Jag har pratat med Rudy och han mår bättre, men han har fortfarande ont, så det är lite deppat just nu. säger sportchefen Luca Romano, som fortsätter:

– Rudy ska undersökas den 27 december, sedan får vi se. Men även om skadan skulle ta tre-fyra veckor, så är det ingen kris. Vårt mål är slutspelet och kommer att göra allt för att spelarna ska vara friska och redo när det blir dags för play off. Behöver någon stå över så blir det så, precis som med George Valentine i Norrköping.

Mer läsning (Plus): Lite deppat just nu

– Det såg inte bra ut när det hände, men Rudy kunde i alla fall stödja sig på benet senare på kvällen, vi får hoppas han är av hårt virke, säger assisterande coachen Micke Blomqvist.

Blomqvist åkte för övrigt på en teknisk foul i samband med Mbembas skada.

– Det måste vara den ”snällaste” tekniska jag någonsin fått, jag bara undrade lite försynt hur ligans bäste spelare (Mbemba) inte kunde få en enda foul med sig på hela matchen.

Umeå BSKT har fem dagar träningsledigt under ”juluppehållet”.

– Men det är nästan löjligt att kalla det juluppehåll, vi har haft mycket längre uppehåll under seriens gång. För mig blir det knappt något ledigt alls, nu gäller det att scouta Södertälje Kings inför matchen den 28 december, säger Blomqvist.

Södertälje är ganska bra…?

– Jo de är ganska bra. Man måste ha koll så Bizaca inte får gå lös, men sedan har de sex-sju spelare till som samtidigt kan göra över tio poäng. De har ett brett lag. Men jag har ju hela helgen på mig, säger Micke Blomqvist med ett skratt.

Vilket lag har Umeå på benen den 28 december?

– Det har jag ingen aning om, vi återsamlas på annandag jul, då kanske vi vet lite mer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.