Spåkulan inför nya året

Det blev gott slut på 2016 för flera utlandsproffs.

Jonas Jerebko i Boston Celtics klämde härom dagen till med 12 poäng och 7 returer, samt plus 13 i plus/minus (bäst i laget) på en speltid av 17 minuter vid knapp förlust mot regerande NBA-mästarna Cleveland. Matchen dagen efter vann Boston mot Miami och då levererade Jerebko 6 poäng, 3 returer och 5 assists på 22 minuter.

Chris Czerapowitz svarade för 29 poäng + 9 returer vid seger med sitt Krosno, mittenlag i polska ligan.

Jeff Taylor i Real Madrid hade just efter julafton en toppmatch i Euroleagu där han sänkte 7 av 10 trepoängare och fick på bortaplan i Belgrad ihop totalt 25 poäng som toppscorer i Real.

Nåväl, nu ska Bloggen inte fördjupa sig i sånt som hänt.

Här kommer i stället en del grejer som kommer att hända 2017, enligt Bloggens kristallkula.

Publikrekord i Umeå: Herrarna i BSKT ställs i SM-kvartsfinalen mot BC Luleå, det börjar med att Rudy Mbemba leder Umeå till en superskräll på bortaplan där Yannick Anzuluni (stort leende) efter Luleås förlust försäkrar att coach Peter Öqvist aldrig varit så lugn. Luleås klubbdirektör Lars Mosesson uppges däremot vara vansinnig. I match två kommer 2000 åskådare till sporthallen på Gammlia i Umeå för att se Nathan Dawit göra comeback. Ingen begriper hur alla ryms, men enligt Torbjörn Björnströms kontrollräkning så stämmer den officiella publiksiffran. Tyvärr tar det roliga slut, Umeås Mello-stjärnor är upptagna av repetitioner inför Eurovision och kvartsfinalserien vinns av Luleå.

Femte avgörande: Umeå Udominate Basket och Luleå Basket gör upp i en episk SM-finalserie som går till fem matcher och avgörandet sker i Umeå. Spelarna gör fantastiska matcher men i media handlar det mesta om coachkampen. Luleås David Visscher sätter tonen genom att matcha stentufft och på hemmaplan använder han bara de fyra hetaste spelarna. Udominates klubbledning får lite kalla fötter, hyr in Jens Tillman som föreläsare i ämnet ”Hur man bygger ett vinnande lag” och vips är Tillman även med på bänken som så kallad assisterande coach.

VM-kvalet för herrlandslaget: Samtliga svenska utlandsproffs meddelar att de inget hellre vill än betala tillbaka till svensk basket. Coach Vedran Bosnic blir så paff över att Jerebko, Taylor, med flera dyker upp att han bestämmer sig för att hålla sig inom den givna coachzonen. Inte ens en liten tå ut på plan.

Damlandslagets framtid: Det blir en riktig långbänk innan förbundet har utsett vem som ska leda landslaget. Ett problem blir att Frida Eldebrink själv anmäler intresse av att ta över helt. Frasse Pinto meddelar att han gärna fortsätter, under förutsättning att han får bygga upp ett nytt landslag med yngre guarder som Klara Lundquist.

Herrligan: Hösten 2017 får herrligan helt nytt utseende efter att förbundet anlitat riksbankchefen Stefan Ingves som konsult med uppdrag att sköta den ekonomiska granskningen av alla lag som spekulerar på en ligaplats. För att uppfylla inflationsmålet så accepteras alla stockholmslag; AIK, Djurgården (dock med en så kallad målvakt) och Hammarby.

Damligan: Visby Ladies får priset som årets lyft efter schackdraget att värva Mante Kvederaviciute. Laget går som en nyårsraket genom tabellen. Inför hösten 2017 gör alla klubbar som Udominate och Visby – låter bli att värva amerikanskor och kikar i stället mot Litauen och Lettland.

Årets coach: Jonte Karlsson tar priset och går mot nya virala succéer. Under våren visar det sig att han aldrig åker med till bortamatcherna eftersom inspelningarna av hans talkshow tar så mycket tid.

Årets PR-guru: Umeås sportchef Luca Romano har fått blodad tand och går bananas. Efter Rudy Mbemba och Johan Gunterberg har han nya namn på sin lista.

Här har Bloggen hittat bilder på hans nästa nyförvärv som kan dunka:

P.s.
Värvningen av Usain Bolt till Umeå riskerar att spricka. Robert Katic gör sig till talesman för den svenska domarkåren och antyder att stegfel inte kommer att tillåtas.

Med detta är det bara att tillönska alla bloggläsare ett riktigt Gott Nytt År.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.