Umeå-spelaren lägger av

Umeå BSKT tappar guarden Magnus Haney.

26-åringen som är basketfostrad i KFUM Umeå har tagit ett beslut. Han har de senaste säsongerna spelat 23 ligamatcher för Umeå i en roll som inhoppare. Hösten 2015 åkte han på en korsbandsskada och den här säsongen har han inte spelat alls.

– Knät är helt okej, men det har hela tiden kommit följdgrejer med muskelskador och annat, det har konstant varit något nytt som gått sönder, helt sjukt faktiskt, säger Magnus.

– Det är många olika anledningar till att jag slutar, jag vill i framtiden ha en kropp som fungerar så jag kan leka med mina barn, jag kan inte lägga ned all den tid som krävs för basketen och det är inte rättvist vare sig mot mig själv eller coacherna. Det är mycket i mitt liv runt omkring och att satsa på basket är egentligen mer än en heltid med allt från träningar till att skaffa hundvakt inför bortaresor.

Magnus Haney går vidare till ett civilt liv.

– Jag pluggar till lärare och ska fokusera på studierna, plus att jag ska jobba en del vid sidan av för lite bonus utöver studiemedlen.

Hur känns det att inte längre vara basketspelare?

– När jag tog beslutet efter att ha pratat igenom det med min familj, så kändes det ganska befriande att kunna slappna av. Jag trivs med mitt liv. Såklart saknar jag grabbarna och basketlaget – men jag är ju på matcherna och kollar och har förstås kvar umgänget med barndomskompisar, senast i går träffade jag Johan Pierre, säger Magnus Haney.

Därmed önskar Bloggen Magnus ett Gott Nytt År!

– Tack detsamma!

Bilden: Magnus Haney har lagt ned sin elitsatsning.
Foto: Johan Löf/Axellöf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.