Test inför SM-kvarten…

Umeå BSKT håller ännu den sista slutspelspositionen på åttonde plats i ligan. I kväll fredag väntar svår bortamatch mot BC Luleå. Som det ser ut i dagsläget en trolig motståndare för Umeå även i slutspelet.

– Luleå är ligaetta och vi tänker lite i de banorna att vi ska mötas i norrderby i SM-kvartsfinal i början av april. Så nu får vi se om vi testar lite grejer, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

När det gäller Umeås lag uppställning är det fortsatta frågetecken för en rad spelare.

Rudy Mbemba har nu gjort några fulla träningar, men vilka som spelar match handlar om dag till dag-beslut.

BC Luleås coach Peter Öqvist på klubbens hemsida:

–  Umeå är ett gäng som dragits med skador genom hela säsongen och i skrivande stund verkar det som att de inte kommer kunna mönstra fulltaligt lag i kväll heller. Skadorna innebär att andra får kliva fram i Umeå och senaste matcherna har rutinerade 27-åringen André Nilsson gjort det med bravur. De har bra storlek i laget, inte bara genom André utan även genom kanadensaren Joshua Wolfram, allroundforwarden Egal Saleman och effektiva amerikanen George Valentine.

Matchguide, basketligan herr
BC Luleå – Umeå BSKT
Plats: Luleå Energi Arena.
Tid: Kl 19.04 fredag.

Tränarsnack
– Vi har inte haft så mycket folk under en period, men stämningen är bra och de som är med kör hårt på korta och intensiva träningar, säger Jesper Gustavsson.

– Ikväll gäller det att nå samma defensiva nivå som i andra halvlek mot Jämtland, annars kommer det att bli en jämn historia. Det gäller att vi håller tempot högt och att vi kan utnyttja vår bredd för att trötta ut Umeå över 40 minuter. Vårt försvar mot Umeås stora spelare samt vår defensiva returtagning blir avgörande för att diktera tempot i matchen. Offensivt vill vi som vanligt få fart både på fötter och på boll, säger Luleås Peter Öqvist till klubben hemsida.

No­te­ra att …
… Luleå har vunnit säsongens tre tidigare möten; 92–53, 74–56, 91–56.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.