Fortsatt kris i ligaklubben

Uppsala Basket lyckades under hård ekonomisk kamp slutföra säsongen och laget kämpade sig sportsligt fram till semifinal mot BC Luleå.

Vid sidan av banan är det fortsatt krisläge för herrligaklubben. Härom kvällen (i onsdags) hade Uppsala Basket årsstämma efter ett riktigt dåligt år ekonomiskt. Omsättningen rasade från 9 miljoner ned till 6 miljoner och minskade intäkter över hela linjen, på sista raden blev det ett minusresultat på 900.000 kronor.

Med tidigare negativt eget kapital på 1,2 miljoner så innebär summan av redovisningen ett totalt skuldläge på över två miljoner kronor och med det beskedet gick det inte att välja någon ny styrelse.

Årsmötet ajournerades – med beskedet att gamla styrelsen med ordförande Staffan Persson ”får möjlighet att slutföra det arbete man påbörjat och kunna utföra en intern rekonstruktion för att få ner de skuldbelopp som finns i föreningen. Därefter kommer årsstämman att återkallas och avslutas med val av ny styrelse”.

Klubbben har liksom tidigare kört med öppna kort och lämnat tydlig information om läget på sin hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.