Så laddar stjärnan

Yannick Anzuluni gjorde en säsong i Umeå. Sedan gick han vidare och står nu inför sin finaldröm med BC Luleå som ställs mot regerande mästarna Södertälje Kings.

I en intervju (NK/NSD) inför finalspelet berättat Yannick hur han lever och laddar för att kunna spela basket med högsta möjliga energi. Han har aldrig i livet druckit en droppe alkohol och avstår även saker som läsk.

– Jag älskar sporten så mycket. Jag vill spela så länge jag kan, och därför måste jag vara professionell. Jag kan inte göra något som riskerar att jag måste sluta.

28-åringen påpekar en annan viktig sak;

– Sömnen. Jag spelar med mycket energi och gör allt jag kan för att jag ska ha mycket energi. Jag sover väldigt mycket. Jag vaknar, går till träningen, äter lunch, går hem och sover igen så att jag ska vara redo för nästa träning. Sen går jag hem igen och sover. Det är därför jag har så mycket energi på planen, för utanför basketen gör jag inte så mycket.

Första SM-finalen spelas i Luleå tisdag den 2 maj.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.