Lagkamrat i Umeå

Fel på glödlampan i taket? Då kan en kille på 209 centimeter komma och byta den.
Svårt att komma ut på säker promenad? Då kan en guard från Umeå BSKT hjälpa till.
Nytt i Umeå blir projektet Lagkamrat.
Basketklubben skriver i ett pressmeddelande:  
Det finns idag människor som sitter isolerade i sina lägenheter eller är i behov av hjälp och stöd för att klara enklare sysslor. Många av dem är äldre, saknar anhöriga och tar sig sällan ut och aktiverar sig.
Nu vill Umeå BSKT, tillsammans med FrivilligcentralenUmeå kommunRiksbyggenPeab och HSB ändra på detta. Därför kommer killarna i elitbasketlaget att stötta Frivilligcentralen i Umeå genom att ta på sig volontäruppdrag
– Den här satsningen handlar om välfärdssamhället och att vi alla, tillsammans, måste ta ett större ansvar för varandra, säger Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby.Konceptet ”Lagkamrat” kommer ursprungligen från Piteå och handlar om möten mellan generationer.

– Här i Umeå vill vi ta det ett steg längre genom att satsa mer på att öka medvetenheten om Frivilligcentralen som resurs, satsa på fysisk aktivitet och framför allt arbeta för integration över generationsgränserna, säger Michael Jalmby.

Frivilligcentralen har redan nu en etablerad verksamhet med lång erfarenhet av att organisera och administrera volontärverksamhet där elitspelarna i Umeå BSKT blir ett välkommet tillskott till verksamheten.

– Vi ser fram emot ett samarbete med Umeå BSKT och att introducera spelarna i vad uppdraget som volontär/frivillig innebär, samt att förmedla lämpliga uppdrag. Killarna är en viktig resurs för oss, säger Gunnel Eriksson verksamhetsansvarig på Frivilligcentralen.

Lagkamrat” är inledningsvis ett pilotprojekt inom socialt ansvarstagande. Om projektet faller ut väl är förhoppningen att det ska bli en långsiktig satsning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.