Klart: Stannar i toppklubben

Svenska landslagsstjärnan Elin Eldebrink stannar i turkiska toppklubben Yakin Dogu. Laget från Istanbul vann trippeln med cupen och ligan i Turkiet plus även seger i EuroCup. Nästa säsong blir det spel i Euroleague.

– Jag blir ju kvar. Ett år till. Det är sex eller sju spelare som stannar, sedan har de sajnat fyra andra spelare. Så nu är hela laget i princip klart, säger Elin Eldebrink till Länstidningen i Södertälje.

Kvar i Yakin Dogu blir namn som  Courtney Vandersloot, Kayla McBride och Quanitra Hollingsworth. Bland nyförvärven märks två belgiska landslagsspelare i Ann Wauters och Kim Mestdagh.

Intressant är att av de fem nämnda stjärnorna har Umeå Udominate mött fyra i tidigare Eurocupmatcher (Vandersloot, McBride, Wauters och Mestdagh – fast då spelade de i olika och andra klubbar). När det gäller Elin Eldebrink gjorde Udominate ett försök att värva henne hösten 2015 då hon stod utan klubb.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.