Klart: Guardlöftet till Udominate

Umeå-laget Udominate har gjort klart med guardlöftet Danielle Elvbo.

– Det stod mellan Södertälje och Umeå men jag funderade inte särskilt länge när jag fick chansen att vara basketspelare på heltid, säger 22-åriga guardlöftet.

Mer läsning (Plus): Proffsliv i Umeå lockade

I lagbygget inför säsongen 2017/2018 har Udominate skrivit kontrakt med Danielle Elvbo från Lit i Jämtland. Guarden kommer närmast från en bra ligasäsong med Östersund Basket där hon snittade 29 minuters speltid med 12,5 poäng i snitt per match.

– Vi har haft koll på Danielle i flera år, hon har talang och gnista plus att hon är otroligt träningsvillig. Hon är redan en duktig ligaspelare, men vill bli ännu bättre och kommer att passa in i vårt mönster med hårt jobbande spelare, säger Udominates sportchef Bo Ågren-Malm.

Intressant är att Danielle Elvbo gästade Umeå och visade upp sig redan innan Udominate Basket fanns. Det var under sista säsongen med Umeå Comets som en då mycket ung tjej provspelade.

– Redan då visade hon stor talang, sedan har hon varit runt på lite olika ställen, det är roligt att hon nu kommer till Umeå, säger Udominates sportchef.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.