Agnes: ”Har trivts i Umeå”

Efter fyra säsonger som lagkapten i Udominate går Agnes Nordström vidare till ett nytt kapitel som student på heltid. det innebär även byte av klubb till Uppsala Basket i hemstaden.

– Jag har trivts bra i Umeå, men har länge pratat om att börja plugga på heltid. Tidigare har det bara varit basketfokus men i och med skadan så har det blivit mer av andra tankar. Nu känns det bra när det blir hela dagar med kvalitet och inte bara två timmar i baskethallen, säger Agnes Nordström.

Elitstipendiet i Uppsala ger inte några miljarder.

– Nä men det är många nollar, skojar Agnes och fortsätter:

– Stipendiet är en skitbra grej då jag slipper ta studielån och inte behöver jobba extra. Det gäller för ett år just nu, sedan kan jag senare söka för hela studietiden.

Ämnesmässigt har Agnes kommit in på kostvetenskap, där en möjlighet är att bli dietist. Men hon står också på reservplats till sjukgymnastutbildningen vid Uppsala Universitet.

När det gäller basket och ligaspel med moderklubben Uppsala så är det ett oskrivet blad. Uppsala tar redan den 3 oktober emot Udominate och då lär Agnes Nordström inte finnas med ute på planen.

– Nej det är jag knappast. Jag rehabtränar ännu för fotskadan som blev värre i samband med förra säsongens slutspel. Läkarna säger att det ska bli bra men att det tar lång tid och jag vill inte börja spela förrän det känns hållbart.

Returmötet Udominate-Uppsala i basketligans grundserie är schemalagt till den 17 december. Bloggen håller tummarna för att Agnes då är på banan igen.

Mer läsning (Plus): Lagkaptenen lämnar Udominate

Bilden: En stor stund under Agnes Nordströms tid i Umeå och Udominate var bortasegern i Ungern mot Uni Györ som innebar avancemang till slutspelet i Eurocup säsongen 2014/2015. På bilden firar Agnes i famnen på Dia Lukacovicova.
Foto: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.