Streckstriden

Streckstriden i ligan där sex lag tar sig till slutspel har förutsättningar att bli intensiv. I förra omgången tog både Umeå och Nässjö sina första segrar.

– Nässjö slog Uppsala senast samtidigt som vi vann mot Jämtland. Kampen runt slutspelsstrecket lever och kommer att göra så. Vi känner att vi är med i alla matcher vi spelar, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Matchguiden SBL
Nässjö–Umeå BSKT
Plats: Nässjö sporthall.
Tid: Kl 19.04 fredag.

Tränarsnack
– Vi reser ned under fredagen med flyg och tåg. Efter den långa resan är Nässjö borta alltid en tuff uppgift, men vi hoppas kunna komma hem med en vinst. Läget är bra i truppen och vi har fullt gäng, säger Jesper Gustavsson,
– Vinsten mot Uppsala var en stor lättnad för oss. Men tävlingen pågår nonstop och nu har vi en mycket viktig match mot Umeå, som spelar riktigt bra den här säsongen och har varit nära att slå topplag som Borås och Luleå, säger Nässjös coach Felix Alonso till klubbens hemsida.

No­te­ra att…
… Umeå BSKT har i tre dagar hållit i en ungdomscamp i Umeå, plus egna lagträningar. ”Det är många baskettimmar just nu, men kids camp är roligt och när vi bara spelar en ligamatch i veckan så hinner vi med även det”, säger Jesper Gusavsson.
… I förra omgången vann Umeå hemma mot Jämtland med 89–85 samtidigt som Nässjö besegrade Uppsala med 88–85. Båda lagens första seger.
… I inbördes möten under de tre senaste ligasäsongerna har Nässjö 9-1 på Umeå.
… Nässjö rapporteras ha alla i truppen tillgängliga utom skadade Daniel Eliasson.

Läget runt strecket
5 Norrköping Dolphins 2/3  4 poäng
6 Umeå BSKT             1/4  2 poäng
————————————————
7 Uppsala Basket        1/4  2 poäng
8 Nässjö Basket          1/4  2 poäng

Övriga matcher i kväll fredag;
kl 19:04 Uppsala Basket-Södertälje Kings, SEB USIF Arena
kl 19:04 Borås Basket-Norrköping Dolphins, Boråshallen
kl 19:04 Jämtland Basket-BC Luleå, Östersunds Sporthall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.