NBA-camp till Umeå

I sommar blir det NBA camp i Umeå.
De två som ska hålla i campen är Mike Wilhelm från Chicago Bulls och Jan Enjebo från Udominate Basket.

NBA campen ska arrangeras den 21-24 juli i Umeå Energi Arena. Campen är öppen för tjejer och killar från årskurs sju och uppåt.

Mike Wilhelm har ända sedan början på 2000-talet jobbat i som scout och assisterande coach i NBA-klubben Chicago Bulls. Han har också hållit i clinics runt om i världen, bland annat i Kina. Tidigare i karriären var han assisterande coach i Sundsvalls Dragons och har sedan dess hållit kontakten med Sverige och gode vännen Anders Jansson. NBA Camp har arrangerats i Sundsvall i många år och nu är det Umeås tur.

– En chans att jobba tillsammans med Jan Enjebo, som bland annat spelat basket i olympiska spelen, är inspirerande. Jag gillar att lära ut spelet basketboll till ungdomar, få dem att älska spelet och utvecklas som människor, säger Mike Wilhelm.

– För mig som ny i klubben i Umeå är det en stor möjlighet att hjälpa till med rötterna. Vi har ett elitlag och vill samarbeta ännu mer med KFUM Umeå för att bygga upp bredden på basketen i stan. Att jobba med ungdomar ger dessutom väldigt mycket energi, säger Jan Enjebo, som nyligen tog över som coach i Udominate.

Vid campen i Umeå i sommar kommer det även att finnas andra ledare.

– I Udominate finns nu bland annat Isabelle Edholm som tidigare varit med och jobbat när vi haft campen i Sundsvall. Hon var väldigt duktigt på att jobba med ungdomarna, säger Mike Wilhelm.

Bilden: Jan Enjebo och Mike Wilhelm ansvarar för NBA Camp i Umeå i sommar.
Foto: Peter Hegethorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.