Kvartsfinaler ska spikas

Sista omgången i Basketligan dam handlar om att kvartsfinalerna ska spikas och om vilket lag som gör Uppsala sällskap under strecket.
– Det är bra när det är streckmatcher kvar i ligan. Vi får inrikta oss på vår match och sedan vänta till lördag och se hur allt slutar, säger Udominate-coachen Jan Enjebo.
  – Vi har allt i egna händer och har ingen tanke på kvartsfinalen redan nu, säger Norrköpings coach Jesper Sundberg till klubbens hemsida.

Det kan bli så att Udominate och Norrköping ställs mot varann igen i en kvartsfinal. Då krävs att Udominate slår Dolphins på torsdag kväll och att Visby sedan vinner borta mot Mark på lördag.
Om Norrköping vinner mot Udominate är det definitivt sjätte plats för Dolphins – som då får spela SM-kvart mot Alvik Basket.
– Vi tänker på att vi har det i egna händer, vinner vi kommer vi sexa. Skulle vi slå Umeå nån gång under året är vi väldigt glada för det. Vi har ingen tanke på kvartsfinalen redan nu, säger Jesper Sundberg.

Till Dolphins hemsida uttalar sig Dolphins-coachen om skillnaden mellan de båda topplagen Luleå och Umeå.
– Jag tycker Luleå har lite bättre struktur, lite bättre samspelta. Umeås högstanivå är högre än Luleås men Luleås lägstanivå är mycket högre än Umeås.

Inför torsdagsmatchen nere i Norrköping säger Udominates Jan Enjebo så här om hemmalaget:
– Norrköping har fyra riktigt bra spelare och ska behandlas med respekt, Matilda Claesson är en bra skytt, Sofia Pelander en rejäl insidespelare, pointguarden Dominique Wilson påminner lite om (Telges) Mingo och den andra amerikanskan Deanna Weaver är en bra allroundspelare. Sedan har de unga spelare som kommer in och gör det bra, exempelvis Ndey Ramou Jeng.

Matchguide
Norrköping Dolpins–Udominate Basket
Plats: Stadium Arena A
Tid: Kl 19.00 torsdag.

Tränarsnack
– Det är sista omgången i grundserien och vi bör ha en god chans till seger mot Norrköping om vi klarar av att hålla tempot uppe. Det har sett uppåt ut på senaste träningarna, säger Udominates coach Jan Enjebo.

No­te­ra att…
… Udominate har på lördag i Riga semifinal mot Good Angles Kosice i Europa-spelet EEWBL. I Norrköping kommer bara åtta spelare att användas av Umeå-laget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.