Glädjechock och overklig känsla

Mycket eufori i dag hos de nya damligaklubbarna Wetterbygden och Högsbo.

– Det är en overklig känsla, magiskt på alla sätt och vis. Jag är så sjukt stolt över vad vi har lyckats åstadkomma. Basketklubben i Södertälje firar 50 år i år, vi har funnits i fyra år och nu är vi uppe med damerna och har slagläge med herrarna. Det är anmärkningsvärt och vi har lyckats med förhållandevis små medel, säger Dennis Aulander, sportchef i Wetterbygden Basket, till Jönköpings-Posten.

– Ska jag utgå från mig själv, som involverad i landslagsverksamheten och basketen i stort, tycker jag att det är ett förnuftigt beslut att göra ligan större. Jag tycker att svensk basket har så pass många talanger här i landet som bör få chansen att spela på den högsta nivån, säger Francisco Pinto, coach i Wetterbygden Sparks till JP.

I Wetterbygden (Huskvarna) spelar landslagscentern Lollo Halvarsson som i superettan snittat 17,5 poäng och 9 returer. Hon har tidigare uttalat att hon vill spela en svensk ligasäsong på hemmaplan innan hon söker sig ut till proffslivet i Europa igen.

Göteborgs-Posten rapporter om glädjechock i Högsbo Basket där tränaren Andreas Johansson  beskriver beskedet om ligaplatsen;
– Just nu är det svårt att ta in, men det är en fruktansvärd lättnad.

I Superettan har USA-guarden Chelsea Jennings gjort mest poäng för Högsbo med snittet 19 per match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.