Enjebo: ”Smart motståndare”

Udominates coach Jan Enjebo satt och tittade på avgörande kvartsfinalen mellan Alvik och Visby.

– Jag trodde faktiskt att det skulle bli Alvik, det såg så ut när de kommit ikapp och förbi. Alvik trodde kanske också att det skulle lösa sig på hemmaplan. Men Visby kom ut i andra halvlek och var klart hungrigare, de vågade mer och var smartare, säger Jan Enjebo.

Vad sägs om att möta Visby Ladies i SM-semifinalen?
– Visby har en bra förstafemma. Palusna är smart, nu mot Alvik hade hon foulproblem men var ändå närvarande hela tiden och hittade sina medspelare för skott om det blev för trångt nära korgen. Pointguarden Gilday var också fantastiskt bra. Men det vann kvartsfinalen som lag, alla delade ansvaret. Senast vi spelade borta mot Visby hade vi det svårt, så det är inga lätta matcher.

Mer läsning: Välbekant motstånd – förberedelse under påsken

Fakta:
De senaste tre åren har Udominate mött och besegrat Visby med 2–0 i matcher i kvartsfinal.

I den här säsongens grundserie har Udominnate vunnit alla tre matcherna mot Visby. Tajtast var det i de senaste mötet i slutet av grundserien.
Udominate-Visby 86-66, Visby-Udominate 59-79, Visby-Udominate 65-73.

Udominate börjar SM-semifinalen hemma i Umeå Energi Arena tisdag den 3 april, uppkast klockan 19.00.

Planerade övriga speldatum för Udominate; Semi 2: 6 april (borta).  Semi 3: 9 april (hemma). Ev. semi 4: 12 april (borta).  Ev. semi 5: 14 april (hemma).

Tidigare i Visby: Udominates assisterande coach Micke Blomqvist och spelarna Mante Kvederaviciute och Annie Kjellberg har ett förflutet i klubben på Gotland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.