BSKT redo för allt

Ställningen 0-1 i matcher i bäst av tre. Umeå BSKT måste vinna hemma i kväll för att hålla liv i kvartsfinalserien och en hägrande SM-semifinal mot BC Luleå.

Första SM-kvarten blev tajt, vad talar för att ni på hemmaplan kvitterar till 1-1 i matcher?
– Vi spelar bättre basket än Kings, trots stora namn på pappret. Vi förtjänade att vinna i tisdags och kommer vara revanschsugna efter stölden senast, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Revanschsug efter ”stöld”

Båda lagen hade senast gjort lite taktiska ändringar jämfört med grundserien, vem lurar vem på torsdag kväll?
– Jag märkte inte så många ändringar från deras sida, men vi är redo för vad de än slänger på oss nästa match! För oss handlar det mest om Umeå och vad Umeå gör.

I Täljehallen var det jämnt bollinnehav (81-80), i poäng (81-78), Umeå vann returerna klart (40-28), men hade många fler turnovers (14-6) än Kings – som gjorde 20 poäng på Umeås tappade bollar.
Hur tar ni ner antalet turnovers?
– Den statistiken är alltid lite svår att ta på. Vi hade några kostsamma turnovers, men svårt att prata om det utan att tappa aggressivitet. Det vi snarare ska prata om är varför de bara hade sex stycken.

Guide SM-kvartsfinal 2:3
Umeå BSKT–Södertälje Kings
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 18.04 torsdag.
Tränarsnack
– Vi behöver inga mirakel, alla behöver ligga på en jämn nivå för att vinna denna serie, säger Jesper Gustavsson.
No­te­ra att…

… Södertälje vann hemma med 81–78. Umeå måste vinna för att ta serien till en tredje avgörande match i Södertälje på lördag.
… Umeå räknar med att skytten Nick Schlitzer (ryggproblem) är tillbaka i spel på torsdag.

x x x x x

I den andra kvartsfinalserien reser Jämtland Basket ned till Borås för måstematch. Jämtland (som aldrig nått SM-semifinal) fick någon sorts slutspelskramp på hemmaplan i första mötet. Inför andra kvarten kommer ett nytt klassiskt Torbjörn Gehrke-citat:
”Vi har redan varit inne i bastun en gång. Vi gick in och så var man livrädd för hur det skulle kännas. Sen när man stått där en stund, och mer eller mindre haft kramp, så känner man att det inte är så farligt. Men då var det redan för sent”, säger Gehrke till ÖP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.