VM-kval steg mot nästa steg

VM-fotboll med 3-0 för Sverige mot Mexiko. Den enda Bloggen känner som på förhand tippat att Sverige nu skulle göra tre mål i en VM-match det är Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano. Han befinner sig just nu i Italien – och det är klart att en italienare vars landslag missat VM – på grund av Sverige – måste veta att Sverige är riktigt bra i fotboll.

”Jag skulle säga att jag hade rätt… men alla tre mål var verkligen konstiga.. minst sagt… Sverige förtjänar klart att gå vidare. Forza Sverige”, hälsar Luca Romano.

VM-kval basket – i morgon torsdag spelar Sverige hemma på Hovet mot Lettland. Även det en sorts måstematch – men förbundskapten Vedran Bosnic ser längre än så.

– Det här är ett perfekt steg mot vårt nästa steg, säger den svenske förbundskaptenen Vedran Bosnic till TT.

Han tänker då på framtiden där planen är att Sverige ska vara riktigt bra i EM-slutspel 2021.

– EM-kvalet börjar i höst och då måste vi vara redo. Därför gäller det för oss att göra ett bra jobb även i VM-kvalet. Vi har en intressant generation med unga spelare där vi siktar på att vara riktigt bra 2021, säger Vedran Bosnic.

Men det är inte uppgivet inför torsdagens match mot starka Lettland.

– Vi möter ett fantastiskt lag nu på torsdag. Antagligen det bästa laget i gruppen. Men när vi väl går in på planen vill vi förstås vinna. Vi har en stark grupp med bra attityd, säger den svenske förbundskaptenen, som dock får matcha blågult utan Jonas Jerebko (tackat nej), utan Jeffery Taylor (tackat nej) och utan Marcus Eriksson (skadad).

Liksom svenska fotbollslandslaget är basketlandslaget inte direkt favorittippat. Bloggen tror ärligt talat inte på att Sverige, som föll borta mot Lettland med 73-82, ska kunna vända och vinna med minst tio poängs marginal (krävs för att VM-kvalet ska leva).

Men vad säger Luca Romano?

– Hoppas Vedran och grabbarna får inspiration och vinner med 13 poäng.  Forza Sverige!

Sverige-Lettland sänds på TV10 kl. 18:00 – 20:30 torsdag den 28 juni.

Bilden: Svenske coachen Vedran Bosnic jublar efter segern tidigare i VM-kvalet då det blev  59-58 mot Turkiet på Hovet i Stockholm.
Foto: Claudio Bresciani / TT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.