Comeback för Umeå-spelaren

En silly season-rapport denna söndag är att den förra Umeå-spelaren Robin Alm gör comeback i ligan.
Han är klar för Nässjö Basket.

Robin Alm har spelat en säsong i basketligan – med Umeå BSKT 2016/2017. Då blev det 17 matcher med i snitt drygt 17 minuters speltid. I statsen noteras 5,5 poäng, 1,3 returer och 0,6 assists och 38-procentigt skytte från trepoängsland.

Efter tiden i Umeå flyttade Robin Alm  hem till Borås där han förra säsongen hade ett litet sabbatsår där han gjorde 15 matcher i basketettan och vräkte då i 22,5 poäng per match.

– Jag försöker att alltid ge 100% när jag är inne på planen för att bli bättre och utveckla mitt spel. Har väntat länge på den här möjligheten och är taggad på att visa vad jag går för. Jag har fått en väldigt positiv bild av klubben, så det var ett nöje att skriva på för Nässjö. Det kommer bli en spännande säsong, säger den 24-årige shooting guarden i ett pressmeddelande.

Kuriosa: Robin Alm var en av de fem Umeå-spelare som spelade fulla 40 minuter i en och samma ligamatch. Det var borta mot Södertälje Kings som ett skadedrabbat Umeå bara använde fem spelare (31 januari 2017). Alm svarade då för 14 poäng (4 av 8 på trepoängarna). Övriga fyra som gjorde 40 minuter i den matchen? Jo – det var Albin Frank, Egal Saleman, André Nilsson, samt Josh Wolfram.
Kings vann matchen med siffrorna 100-78.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.