Silly: Tung värvning av mästarna

Breaking news på måndag förmiddag. Mästarlaget Norrköping Dolphins gör en tung värvning genom att plocka tillbaka Jonathan Dubas. Schweizaren hann förra säsongen visa sin höga kapacitet, inte minst som försvarsspelare, innan han åkte på en knäskada. Tidigare i sommar var budskapet att han skulle spela hemma i Schweiz kommande säsong – men så blir det inte och därmed är sjunker oddset på att  Dolpins ska försvara sitt guld.

Den 27-årige forwarden hade i sitt kontrakt med Union Neuchâtel Basketball en klausul – och den utnyttjar Norrköping.

– Det innebär först och främst att vi får in en riktigt kvalitativ spelare. Han känner systemet och vet hur vi vill spela. Han ger en tuffhet på båda sidorna och har en fantastiskt hög spelförståelse. Vi kan använda honom på flera olika positioner och i olika faser av matcher och säsongen i stort. Han gör spelarna i laget alltid lite bättre, säger coach Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Jonathan Dubas kommer att spela för Dolphins redan i kväll måndag – i träningsmatch mot Köping.

Noteras kan att nya ligalaget Köping Stars inledde sitt försäsongsspel i fredag, då med bortavinst 86-64 mot Superetta-laget Alvik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.