Längre uppehåll för A3

A3 Basket Umeå har haft det tungt i EuroCup – men laget vunnit alla matcher i svenska ligan och i europeiska ligan EWBL.

Vinsten i Visby var slutsignalen på första delen av höstsäsongen. Nu väntar för klubblag ett längre matchuppehåll då det är landslagsaktiviteter med EM-kval.

– Vi står dessutom över en spelomgång i svenska ligan så det blir liten extra ledigt, förklarar coach Janne Enjebo.

Extra ledigt innebär att laget nu skingras några dagar. Ama Degbeon ska på läger med tyska landslaget och prognosen på hennes stukade fot i Visby-matchen är att det är av lindrig art. Övriga A3-spelare gör lite av varje fram till torsdag kommande vecka.

– Vi återsamlas på torsdag, sedan är det inte så mycket ledigt utan vi kommer att trycka på i träningen, deklarerar Janne Enjebo.

Mer läsning om vinsten i Visby: ”Vi kan absolut bättre”

A3 spelar inte sin  nästa match i svenska ligan förrän den 16 december (!) då hemma mot IK Eos från Lund. Innan dess väntar mera äventyr i det internationella spelet. Riktigt tuff verkar resan i månadsskiftet november/december. Eller vad sägs om bortamatch mot Botas i Turkiet i EuroCup torsdag den 29 november – direkt på det kommer ett sammandrag i EWBL i Minsk, Vitryssland den 1-2 december, då väntar det gruppspelets tuffaste uppgift då Tsmoki-Minsk kommer laddat på sin hemmaplan.

Den 5 december har Umeå sin sista hemmamatch i EuroCup-gruppen – då kommer Beroe från Bulgarien på besök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.