En ny, en tillbaka i BSKT

Här kommer senaste nytt om Umeå BSKT. I träning med laget finns en ny spelare – och ett välbekant ansikte som är  tillbaka.

Den nya spelaren är amerikanske tryoutguarden Andre Hollins – comeback i Umeå handlar det om för greken Alexandros Varytimiadis.

Greken Alexandros Varytimiadis ville efter förra ligasäsongen med Umeå helst gå vidare med en större roll. Så blev det inte och nu är han tillbaka.
I svenska ligan 2017/2018 gjorde han 30 matcher med snittad speltid på 19 minuter som gav 6,7 poäng och 4,8 returer. Hans främsta kännetecken var energin i sina inhopp.

Eftersom varken Devon Williams eller Sade Aded Hussein inte fanns med på Umeå BSKT:s träning så står det klart att Alexandros Varytimiadis tagit över rollen som spelaren som ska komma in från bänken och avlasta Umeås insideduo André Nilsson och Egal Saleman.

– Skönt att ha tillbaka Alex defensiva energi  och kampvilja. Han var förra året ibland lite för crazy för min smak, men verkar ha mognat och jag hoppas han kan överföra lite tuffhet till resten av truppen. Sade och Devon är två bra skyttar utifrån men de saknar Alex tuffhet och kämpatag, säger BSKT-coachen Jesper Gustavsson.

x x x x x

Andre Hollins har kommit till Umeå för en testperiod i december. Guarden kommer med en intressant bakgrund – främst därför att han tillsammans med DeAndre Mathieu bildat bakplan på college i Minnesota.  Säsongen 2014/2015 spelade Hollins 30 min/match och Mathiue 28 min/match som Minnesotas guardpar. Hollins snittade 2014/2015 13,9 poäng, 4 returer och 2,7 assists. Samtidigt hade Mathieu 8,6 poäng, 27, returer och 4,3 assists.

Hollins har efter en bra collegekarriär i NCAA spelat som proffs i:
2015/2016: Belgiska ligan (Stella Artois Leuven Bears ), 30 matcher
2016/2017: Franska Pro B (Chorale Roanne Basket) 23 matcher
+ fyra matcher i tyska Bundesliga (Basketball Lowen Braunschweig)
2017/2018. Ungerska ligan + EuroCup (Egis Kormend), totalt 59 matcher
Säsongen 2018/2019 har han inlett i
Kedainiai Nevezis, Litauen, 4 matcher
Helsinki Seagulls, Finland, 2 matcher
Han värvades till finska Koris-liiga i mitten av november, där blev det dock bara två matcher.
Seragulls vann faktiskt båda de matcherna – men Hollins blev hade snabbt fyra foul i första matchen och blev utfoulad efter 16 spelminuter i andra matchen.
Helsinki-laget har haft en usel säsong och ligger i botten av tabellen.

Uppdatering: Flera källor anger att Hollins är 188 cm lång – men det stämmer inte. Kanske 180 cm.

Om Hollins är en spelare som a) får ett kontrakt, och b) kan lyfta Umeå i svenska ligan återstår att se.

– Det är lite väl tidigt att säga så mycket, men han verkar vara en toppenkille som kommer in med positiv attityd mot alla i laget. Hans skott har sett lite flackt ut här i början på skottövningar, men på det lilla vi hunnit spela ”match” så har han hittat sätt att göra mål på. Tuff defensiv kille som är smygatletisk, han rör sig fint i sidled och runt screens. Såklart kan han ännu inte riktigt alla defensiva regler och offensiva spel, men det kommer, säger coach Jesper Gustavsson.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.