Utfoulat Umeå föll

Umeå BSKT var länge fullt med i matchen mot Borås Basket. Men när ett par nyckelspelare blev utfoulade ungefär sex minuter från slutet så var det roliga slut. Segern till ett effektivt gästande Borås.

– Folk gör det ändå bra efter den kaosartade höstsäsong vi har haft. Spelarna lägger ned sitt hjärta så det är inget att gnälla över, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Tufft slut på 2018 för Umeå

Matchen slut: Umeå-Borås 91-105

Umeå-Borås 91-105 (26-25, 23-23, 15-26, 27-31)
Umeå: DeAndre Mathieu 21, Josh Greene 17, Chris Singhateh 16, Andre Nilsson 15, Andre Deon Hollins 14, Alexandros Varytimiadis 6, Albin Frank 2.
Borås: Nimrod Hilliard 30, Marcus Tyus 23, Michael Moore 13, Fredrik Andersson 12, Simon Gunnarsson 11, Brian Fitzpatrick 6, Ludvig Johansson 5, William Gutenius 5.

TV-sänd sen söndagsmatch mellan Umeå BSKT och Borås Basket.

Umeå startade med: DeAndre Mathieu, Andre Hollins, Chris Singhateh, Alex Varytimiadis och André Nilsson.

Matchrapport:

Första quartern: 26-25
Fem minuter in i första
perioden har Umeå 15-8 hemma mot Borås. Hemmalaget i ledning med 20-16 efter sju minuters spel.  matchen jämnade ut sig och en trea gav Borås 24-25 innan Hollins ”på buzzern” drog i en tvåa till hemmaledning 26-25.
Borås coach Henke Svensson höjde rösten rejält i första korta pausen – inte alls nöjd med sitt lags försvarsinsats.

Andra quartern: 23-23
Fortsatt jämnt, fyra minuter in i andra 34-32. Det fortsätter på samma vis 45-42 för Umeå med två och en halv minut till paus.
Rolig och underhållande basket.

Läget i paus: Umeå-Borås 49-48

Tredje quartern: 15-26
DeAndre Mathiue har stor show i det offensiva spelet. Ett minus är att han i försvarsarbetet drar på sig sin tredje foul tidigt i tredje.
Läget 53-54 tre minuter in i Q3. På det kommer en Borås-trea, 53-57 och given timeout av Jesper Gustavsson.
Gästande Borås hugger som kobror på Umeås misstag. 61-70 med drygt två min. kvar av tredje.

Läget inför sista: 64-74

Fjärde quartern: 27-31
Tendensen är att Borås har enklare att komma till hyfsat lätta avslut. Josh Greene får ett antal straffkast. Han träffar rätt fem gånger i rad.  Publiken går igång när Chris Singhateh sedan sänker en trea. 72-76 och åtta minuter kvar. På det två kast för André Nilsson. Vi har 74-76. Timeout Borås. Gästerna har två svårstoppade herrar i Hilliard och Tyus. Hilliard gör tvåa och sänker lång trea. 74-81.
Hilliard attackera igen, får med sig foul och två kast. Missar första, sätter andra.
6 min kvar: 79-82 efter att Mathiue gjort poäng igen.
MEN, Mathiue kan i ivern inte hålla fingarna borta och åker på sin femte foul. Han är ute.
Nu är det andra matchen i rad han blir utfoulad och det är ett stort problem för Umeå. Borås sänker två straffkast.
5:14 min kvar:  Efter layup Simon Gunnarsson Borås  är det 79-86. Timeout Umeå. Tyus kommer ut och lägger enkelt i 79-88.
Sedan åker Chris Singhateh på sin femte foul. Därmed är Umeås två bästa poängplockare ute. Illa, illa.
4 min kvar: 79-90.
Mycket motgång för hemmalaget som åker på mera fouls – Borås träffar med ny trepoängare till 79-93. Det rasar i väg här i slutet.
Albin Frank tredje gubbe i Umeå som blir utfoulad.
2 min kvar: 84-99.
I slutet börjar Umeå sänka trepoängsskott. Josh Greene visar att han kan – tyvärr är det lite väl sent.
1:14 kvar: 89-99.