Umeås coach: ”Klar chans”

Efter Luleå Baskets seger mot Zabiny Brno är det klart att A3 Basket Umeå ska inleda kvartsfinalspelet i EWBL borta i Tjeckien.
– Brno är lite vild and crazy och går för många snabba avslut, ett bra lag som spelar med hög intensitet och är farliga om de får spela sitt spel. Men vi har också klass så jag tror på klar chans för oss att gå vidare till Final Four. Det gäller som bekant att göra mer poäng än motståndarna i två möten, säger Umeås coach Janne Enjebo.

Nu ska kvartsfinaldatum spikas.
– Vi ska kontakta Brno och se hur matcherna kan läggas in så det även passar deras inhemska liga. Vi tänker att bortamatchen ska ske någon gång före 10 februari som är preliminärt datum för vår hemmamatch, säger Janne Enjebo.

Du fick i dag även se Luleås nya center Kristina Alminaite i spel. Och?
– Det var ungefär som förväntat.

Allra närmast ska Umeås damer, i morgon söndag, spela hemma mot Telge i svenska ligan. Ett frågetecken finns i Umeås trupp.
– Alyssa Lawrence har efter en fotstukning fått ta det lite lugnare i träning, hon kan nog spela tejpad, men vi för se hur vi gör matchdagen. Tolv spelare byter om, de enda som saknas är Tayler Mingo och Frida Modig som båda rehabtränar för sina knän, redovisar Janne Enjebo.

Matchguide Basketligan dam
A3 Basket Umeå–Telge
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl 16.00 söndag.

Tränarsnack
– Vi blir säkert storfavoriter på hemmaplan, men Telge har ett bra lag som kan vinna matcher även mot oss. För oss gäller det att spela med bra koncentration och att ha ordentlig koll på deras tre nyckelspelare Klara Lundquist, Ellen Åström och Deanna Weawer, säger Umeås coach Janne Enjebo.

No­te­ra att…
… Senast Umeås basketdamer spelade en hemmamatch var 15 december.
… Telge och Umeå möttes nere i Södertälje så sent som 30 december, då var större delen av matchen helt jämn, men A3 avgjorde på ett ryck i tredje perioden och vann med 82–72.
… A3 Umeå delar serieledningen med Luleå Basket. Båda norrlagen har nio raka segar. Telge är tabellfemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.